Джони Деп
Джони Деп / Gulliver/Getty Images
Джони Деп започва съдебното си дело за клевета срещу издателя на британския в."Сън" в британски съд, съобщиха Ройтерс и АФП.

БГНЕС

Процесът ще разкрие подробности от личния живот на холивудския актьор, на бившата му съпруга, актрисата Амбър Хърд и на други известни личности.

Деп, който е на 57 години, съди "Нюз груп нюзпейпърс" и главния редактор Дан Утън за клевета в статия на Утън във в."Сън" от 2018 г., в която актьорът е наречен "бияч на съпруги".

БГНЕС

Делото, което ще се гледа от Висшия съд в Лондон, се очаква да продължи три седмици. Показания ще дадат и Деп, и Хърд. Процесът беше отложен от март заради пандемията от новия коронавирус.
 

Двамата се срещат през 2011 г. на снимачната площадка на "Дневникът на едно пиянде" ("The Rum Diary") и се женят през февруари 2015 г. Петнадесет месеца по-късно Хърд подава молба за развод и дни по-късно получава ограничителна заповед срещу Деп. Актрисата обвинява съпруга си във физически тормоз, той отрича.
Разводът им е приключен през 2017 г., когато ограничителната заповед отпада и Деп приема да плати на Хърд предварително договорената сума от седем милиона долара.

БГНЕС

Миналата седмица съдът не уважи искането на "Сън" жалбата на Деп да бъде отхвърлена, въпреки че съдията заключи, че Деп не е изпълнил съдебната заповед да предостави разпечатки от кореспонденцията с текстови съобщения с асистента си. Защитата на издателската група настояваше за тях с твърдението ,че те доказват, че актьорът взема наркотици.

Джони Деп и Амбър Хърд
Gulliver/Getty Images

Съдия Андрю Никол разпореди, че Хърд може да присъства съдебната зала, за да чуе показанията на съпруга си. Деп е пристигнал в Лондон за процеса от Калифорния, САЩ, а Хърд - от дома си във Франция, писа британският в."Гардиън". Сред свидетелите се очаква да бъдат бившите партньорки на актьора Ванеса Паради и Уинона Райдър, които при предварителните изслушвания заявиха, че Деп никога не е проявявал насилие.
 

През трите седмици на делото, заседанията ще се водят в зали в пет различни съдилища в Лондон заради ограниченията във връзка с пандемията от новия коронавирус, отбеляза в."Гардиън". Стойността на адвокатските хонорари и на разходите за съдебните зали вероятно далеч ще надвиши обезщетенията, които се очаква да бъдат присъдени по делото.
БТА