Започна процесът срещу Березовски в Москва
Започна процесът срещу Березовски в Москва / netinfo

В Москва започна съдебният процес срещу руския бизнесмен Борис Березовски, обвинен в присвояване на 214 милиона рубли от авиокомпанията "Аерофлот", предаде ИТАР-ТАСС.

Березовски, който живее в изгнание във Великобритания, е обвиняем за кражба в особено големи размери от активите на компанията на обща стойност 214 милиона рубли (8,28 милиона долара) и за пране на част от сумата на стойност 16 милиона рубли (619 200 долара). Ако бъде осъден, той може да получи максимално наказание до 10 години затвор.

На днешното заседание съдът даде две седмици срок на служебния защитник на Березовски Александър Дудков да се запознае с материалите по делото и отложи предварителните слушания за 26 юли.

Прокурорът Александър Коблюков заяви, че процесът, който се води в отсъствието на Березовски, може да продължи "както половин година, така и една година". Това ще бъде обичаен процес, само че без присъствието на подсъдимия, посочи той. По думите на Коблюков обвинението смята да разпита най-малко 24 свидетели.

Руските власти многократно настояваха пред Лондон за екстрадиране на Березовски, но досега не са получили положителен отговор, припомня ИТАР-ТАСС.