Уникален аудиозапис как е звучало опустошителното земетресение на 6 февруари се появи онлайн, съобщи Метео БалканиНад 16 000 са вече жертвите на опустошителното земетресение в Турция и Сирия

Злокобният звук от труса с магнитуд 7,7 в Кахраманмараш е записан от асистента по геофизично инженерство в университета в Коджаели д-р Хамдуллах Ливаоглу. 

Рано призори в понеделник, 6 февруари, в 4.17 ч. местно време, страната бе разтърсена от силен трус с магнитуд 7,7 и епицентър в град Пазарджък, окръг Кахраманмараш. Около девет часа по-късно, в 13.24 ч., ново силно земетресение с магнитуд 7,6 разтърси същия регион. Двата труса засегнаха общо десет окръга в Южна Турция, като убиха хиляди хора, раниха десетки хиляди и нанесоха тежки материални щети. Десетки хиляди души загубиха живота си. Хиляди сгради са напълно разрушени. Огромни щети при земетресенията понесе и съседна Сирия. 

Шансът за откриването на оцелели под развалините намалява с напредването на времето, а откриването на живи хора изпод срутените сгради вече се превърна в новина.