/ БГНЕС
Ердоган обяви победа на местните избори в Турция, но важни градове са под съмнение, пише "Гардиън". Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви решителна победа за своята управляващата партия на местните избори, които бяха разглеждани като важен тест за управлението му, макар неокончателните резултати да сочат победи за опозицията в Истанбул и Анкара, коментира вестникът.

Партията на Ердоган запазва Истанбул, опозицията поведе в Анкара

"Вашингтон пост" пише (въз основа на все още неокончателни данни от през нощта), че турската опозиция се готви за победа в Анкара и няколко други града и отбелязва, че това ще е сериозен неуспех за президента Реджеп Тайип Ердоган, който неуморно агитираше за кандидатите на партията си, но се натъкна на негативна реакция от страна на избирателите заради начина, по който управлява икономиката.

Ердоган призова турските граждани да гласуват

Ердоган изглежда понася сериозни поражения в два от най-големите градове на Турция, пише "Ню Йорк таймс", имайки предвид столицата Анкара и евентуално Истанбул. Това е резултат, който разтърси страната и първи голям изборен неуспех за Ердоган за десетилетие и половина във властта, коментира вестникът. 
БТА