Джери Марсдън обожаваше да пее вдъхновяващия хит, превърнал се в химн на Ливърпул и на Селтик
Джери Марсдън обожаваше да пее вдъхновяващия хит, превърнал се в химн на Ливърпул и на Селтик / Gulliver/Getty Images
Два от най-популярните футболни клубове на Острова - Селтик и Ливърпул, изразиха своите съболезнования за смъртта на Джери Марсдън, певеца, чиято версия на You’ll Never Walk Alone се превърна в химн на двата клуба.
 
  Заклет привърженик на Ливърпул, той лично изпя песента пред 60 000 гласовити фенове на двата отбора през 2003 г. На „Селтик Парк“ в мач от Купата на УЕФА (сега Лига Европа).



Хитът се пее също и от запалянковците на германския Борусия Дортмунд, а тази година отново звучи често като една от вдъхновяващите песни, даващи надежда по време на пандемията от коронавируса.

ВИДЕО: Арсенал, Сити, Юнайтед? Ван Перси запя химна на Ливърпул

Ливърпулската банда „Джери енд дъ пейсмейкърс“ е първата, класирала трите си стартови сингъла начело на топлистата на Великобритания през 60-те години на миналия век. Тя обаче се помни най-вече с тяхната версия на You’Never Walk Alone, която се пее мощно от феновете на Ливърпул и Селтик, а по-късно и от тези на Борусия Д, а и на много други отбори по света.

Твърди се, че за пръв път хитът е подет от запалянковците на Селтик след мач с Ливърпул през 1966 г., като той се превръща в символ на европейските нощи на „Селтик Парк“ за зелено-белите от Глазгоу, първият британски носител на Купата на европейските шампиони през 1967 г. (сега Шампионска лига).

Превод и редакция: DarikNews