Заляха с киселина 23-годишна българка в Индия
Заляха с киселина 23-годишна българка в Индия / ThinkStock/Getty Images

Двадесет и три годишна жена с  руско и българско гражданство е с тежки изгаряния в болница в индийския град Варанаси, след като късно снощи лицето и раменете й са били залети с киселина, съобщи индийската полиция, цитирана от ДПА.

Предполага се, че Даря Юриева Прокина е била нападната със сярна киселина от сина на хазяина си. Младата жена и заподозреният имали връзка и се скарали, след като тя казала, че възнамерява да се върне в страната си, уточни представител на полицията. Заподозреният е избягал и се укрива, допълни той.

Прокина пристигнала от Москва около 4 месеца по-рано и изучавала индийска класическа музика във Варанаси, посочи представителят.

По-рано, позовавайки се на полицията, ТАСС информира, че българска гражданка, родена през 1992 г. във Варна, е била залята с киселина в град Варанаси. Преди това полицията съобщи, че става въпрос за туристка от Русия, напомня ТАСС.

Според базираната в Колката организация "Индийска фондация на оцелелите от нападения с киселина" в Индия се извършват между 100 и 500 нападения с киселина годишно, като в повечето случаи жертвите са жени.

Източник: БТА