/ БГНЕС
Говорителят на Външното министерство на Русия - Мария Захарова, уличи френския президент Еманюел Макрон в двоен стандарт по повод протестите в Беларус, които той подкрепи в социалната мрежа, и неколкомесечните демонстрации на "жълтите жилетки" във Франция.

"Президентът Еманюел Макрон счита, че Евросъюзът трябва да продължи активно да поддържа участниците в мирните манифестации в Беларус. Такова изявление той публикува в неделя вечер в своя Туитър", цитира го Захарова.

 


"Европейският съюз е длъжен да застане на страната на стотиците хиляди беларуси, които настояват по време на мирните демонстрации да се спазват техните права, свободи и суверенитет", написа той. Кога ще помоли ЕС да застане на страната на стотиците хиляди "жълти жилетки", които на мирните манифестации настояваха да се спазват техните права, свободи и суверенитет? Кога ЕС ще престане да чака молбите на президентите на държавите-членки и ще започне инициативно да се мобилизира в подкрепа на протестните акции на своя територия? Лицемерието - такова, каквото е", завършва коментарът на Мария Захарова във Фейсбук.