Загинали и десетки ранени при сблъсък на автобус с амфибия в САЩ
Загинали и десетки ранени при сблъсък на автобус с амфибия в САЩ / снимка: Guliver/Getty Images

Най-малко четирима души загинаха, 15 са между живота и смъртта, след катастрофа, станала в четвъртък на мост в Сиатъл.

Сблъскали са се автобус с чуждестранни студенти и пригодена за превоз на туристи реплика на военна амфибия от Втората световна война. Пострадали са и две други превозни средства.

Единият автобус е превозвал 45 чуждестранни студенти и служители на международната програма на Университета в Северен Сиатъл. Страните, откъдето са студентите, остават все още неизвестни, според говорителката на университета Мелиса Миксън. Според местни медии става въпрос за китайски студенти.

Близо сто пожарникари са участвали в операция за спасяването на 51 ранени, 15 от които са в критично състояние. Инцидентът е станал около 11.15 ч. местно време в четвъртък (1.15 ч. по Гринуич в петък).

Дясната страна на автобуса със студентите е изцяло протаранена от буса амфибия, стъклата са се пръснали, вратите са изтърбушени. По-здраво изглежда превозното средство, използвано и по вода.

Амфибиите на компанията Ride the Ducks се използват за туристически атракционни пътувания в много американски градове. Те са реплика на военни превозни средства от Втората световна война.

Източник: БГНЕС