Македонският премиер Зоран Заев
Македонският премиер Зоран Заев / БГНЕС
„С избора на временно правителство начело с Оливер Спасовски изпълнителната власт е в сигурни ръце, особено когато става въпрос за основната му отговорност: да организира честни, демократични и ефективни избори, които ще осигурят бърза и легална институционална процедура за избор на ново правителство”, гласи съобщение във Фейсбук на Зоран Заев, цитирано от МИА.

С това преходно правителство, според лидера на СДСМ и настоящ министър-председател, властта е в сигурни ръце, още повече когато става въпрос за непрекъснатостта на напредъка на страната, която има силна възходяща тенденция.

Македонският парламент гласува преходното правителство


„Сега всички политически структури в правителството имат задължение да осигурят по-нататъшно укрепване на институциите, а не препятствия. Призовавам опозицията да бъде отговорна и да не злоупотребява с този преходен период. Навлизаме в година, в която с нова победа на изборите СДСМ ще продължи да прави най-доброто за всеки наш гражданин, за да потвърди, че големите успехи не са били случайни, а че са здравословни посоки за избрания, правилен път”, обяви Заев.

„Северна Македония и македонските граждани, цялата ни нация е достойна за евроатлантическото семейство, състоящо се от съюзници и приятели. Гражданите са водещите в напредъка и утвърждаването на демократичните ценности и именно с решението от 12 април те ще засилят нашата вътрешна и външна интеграция”, смята Заев.
БГНЕС