Задържаният в Коми българин ще е на свобода след няколко седмици?
Задържаният в Коми българин ще е на свобода след няколко седмици? / netinfo

Българинът Иван Генов от ловешкото село Вълчи трън, който вече четвърти месец е в затвора в столицата на Коми заради липсата на паспорт, вероятно ще бъде освободен след няколко седмици. Това заяви в „Дарик кафе” адвокатът на Генов - Владислав Коснерев. „Условията в затвора са отвратителни", заяви руският защитник. Според него, ако Генов предяви съдебни претенции към руската държава, той може да бъде компенсиран с повече от 5 000 евро.

Министерството на външните работи (МВнР) определи като неприемлив факта, че руските власти не са информирали посолството ни в Москва в тридневен срок за задържането на българския гражданин, съобщи говорителят на министерството Драговест Горанов.

Говорителят на външното ни министерството Драговест Горанов акцентира върху факта, че руските власти не са спазили консулската спогодба, според която Москва и София се уведомяват за задържането на свои граждани най-късно в тридневен срок. Посолството ни в Москва е научило за задържането на Иван Генов от руски правозащитни организации.

Цялото интервю с адвокат Владислав Коснерев може да прочетете ТУК