Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна. / iStock/Getty Images
Твърди, че случайно избрал къщата на жертвата
Следственият комитет на Руската федерация повдигна обвинение на мъжа, задържан за нападението срещу дома на председателката на руската ЦИК Елла Памфилова в Подмосковието, предаде ТАСС.

Два дни преди изборите в неделя Памфилова съобщи, че маскиран мъж нахлул през нощта срещу 6 септември през прозореца на къщата й в Истра край Москва и я нападнал с електрошоково устройство. В неделя подмосковската милиция съобщи, че е задържала нападателя.

Председателят на ЦИК в Русия е нападнат два дни преди изборите

В Басманния съд в Москва, който разглежда мярката за неотклонение на задържания Бахит Ажигулович Карабалаев, постъпи искането на прокуратурата за задържане под стража до 6 ноември.

При разпита обвиняемият се призна за виновен в престъплението и даде показания за обстоятелствата, заяви говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко. Той пояснил, че избрал за незаконното проникване с цел грабеж случайна къща, разположена недалеч от мястото, където нощувал. За личността на стопаните не знаел нищо.

Карабалаев, роден през 1983 г., гражданин на една от републиките в Централна Азия, е обвинен в опит за грабеж чрез влизане с взлом
БТА