Задържаха създателя на антивирусната програма McAfee дрогиран зад волана
Задържаха създателя на антивирусната програма McAfee дрогиран зад волана / снимка: Guliver/Getty Images, архив

Джон МакАфи, създателят на антивирусната програма, носеща неговото име, бе задържан в САЩ заради шофиране под въздействието на наркотици, предаде АФП, като цитира американските медии.

Си Ен Ен уточнява, че ексцентричният програмист е бил хванат от американските катаджии в щата Тенеси, където живее. Той е обвинен и в носене на оръжие, докато е би под влиянието на наркотици.

След освобождаването си срещу гаранция от 5000 долара МакАфи обяснил, че има револвер в колата заради собствената си безопасност.

През 2012 МакАфи имаше неприятности с полицията в централноамериканската държавица Белиз, където тогава живееше. Той бе разпитван за убийството на свой съсед и категорично отрече да има нещо общо със смъртта му. Компютърният спец успя да избяга от Белиз, но трябваше да се раздели с всичко, което притежаваше там.

МакАфи загуби голяма част от богатството си, изчислявано на 100 милиона долара във финансовата криза през 2008 г. След като през 2010 г. продаде антивирусната си програма на Интел, той създаде компания за киберсигурност, наречена Future Tense Central.

Източник: БГНЕС