Задържаха 68 фалшиви медицински сестри в Италия
Задържаха 68 фалшиви медицински сестри в Италия / БГНЕС

Италианските карабинери поставиха под домашен арест 68 души, заподозрени, че са упражнявали незаконно професията на медицински сестри с фалшиви дипломи, купени в Калабрия, съобщи пред АФП представител на полицията, като допълни, че двамата предполагаеми организатори на измамата са били арестувани.

„68-те души, които бяха поставени под домашен арест, са подозирани, че за 8000 до 10 000 евро са купили фалшиви дипломи за медицински сестри и са упражнявали професията, някои от тях още от 1975 г., без да имат съответното образование“, съобщи полковник Ернесто ди Грегорио, представител на карабинерите, който отговоря за следствените действия в сектора на здравеопазването в Южна Италия.

Фалшивите медицински сестри работят в държавни и частни медицински заведения в Калабрия, в Тоскана и в Ломбардия, някои от които дори са влизали в операционните зали, съобщи същият източник.

„Дипломите са били изфабрикувани и продадени от четирима души. Двама от тях са задържани“, каза още той. Освен това карабинерите са иззели имущество на обща стойност 20 милиона евро, което отговаря на получените от фалшивите медицински сестри заплати, съобщава БГНЕС.