Задръстванията в Сао Пауло надминаха 150 км
Задръстванията в Сао Пауло надминаха 150 км / netinfo

Над 3,5 милиона души не са могли да стигнат до работните си места в бразилския град Сао Пауло заради стачка на служителите на метрото. Шофьорите са прекарали сутринта в задръствания с рекордна дължина, съобщават бразилските медии.

Стачката е довела до гигантски опашки на автобусните спирки в 15-милионния мегаполис, а общата дължина на автомобилните задръствания е достигнала рекордните от началото на годината 172 км. Служителите на метрото настояват за подобряване на условията на труда, повишаване на заплатите и социалните придобивки.

Решението за продължаване на стачката може да бъде взето след извънредното заседание на лидерите на профсъюзите с градските власти, пише БГНЕС. Транспортният проблем отдавна е един от най-острите в Сао Пауло. По данни на статистиката в града има над 7 милиона частни автомобила и над 350 вертолети.

По този показател финансовата столица на Бразилия отстъпва само на Ню Йорк. Т.нар. „голям Сао Пауло” с население от 20 милиона жители влиза в тройката на най-големите магаполиси в света заедно с Токио и Мексико.