/ iStock/Getty Images
Асоциацията, организираща наградите "Златен глобус", забрани на членовете си да получават подаръци и бонуси от филмови студия и телевизионни мрежи, съобщи Ройтерс.

Това е една от промените в Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд след критиките за етичните практики и липса на разнообразие, които доведоха до отменяне на церемонията за наградите през 2022 г.

Телевизия Ен Би Си през май отказа да предава церемонията на наградите "Златен глобус" догодина заради съмнителни практики. Членовете на асоциацията бяха обвинени в сексистки и расистки забележки към известни личности на промоционални събития.

Том Круз върна трите си статуетки "Златен глобус". Медийните компании като "Нетфликс", "Амазон студиос" и "Уорнър медия" заявиха, че вече няма да работят с Асоциацията на чуждестранната преса, освен ако не направи значими промени.

Реформите в асоциацията се състоят в приемане на чернокожи членове, ангажиране на чернокожи консултанти, създаване на гореща линия за оплаквания. /Христина Терзиева/
БТА