Юнис: Буш е нанесъл ужасяващи щети на целия свят
Юнис: Буш е нанесъл ужасяващи щети на целия свят / БГНЕС

Президентът на САЩ Джордж Буш е нанесъл ужасяващи щети на целия свят, заяви Нобеловият лауреат за мир 2006 Мухамад Юнус в интервю за испанския в. "Мундо", цитирано от Франс прес.

"Буш е изключително лош лидер не само за САЩ, но и за целия свят. Той насочи планетата в неправилна посока и ще е нужно много време, за да се върнем в правилната", заявява известният като "банкер на бедните" Нобелов лауреат, който получи наградата за ангажимента си в подкрепа на микрокредитирането.

"Буши нанесе ужасяващи щети. Студената война беше приключила, а с нея свърши и пилеенето на енергия и съществуващата от години подозрителност. Говорехме за дивиденти на мира. Тогава се появи войната срещу тероризма, отмъщението. Парите отново се инвестират в технологии за водене на война", казва Юнус.

На въпрос на вестника за отговорността, която носят терористите от 11 септември за войната срещу тероризма, Юнус отговаря: "Не казвам, че те са някакви светци. Действията им са пагубни. Просто казвам, че проблемът с тероризма няма да бъде решен с военни средства".между 100 и 160 литра на квадратен метър валежи.