Най-малко 23-ма души бяха откарани в болница след взрив в жилищна сграда в центъра на Гьотеборг. Евакуирани са около 100 обитатели на блока, съобщи Шведското радио. Четирима от тях са в тежко състояние. "Три жени и мъж са тежко ранени", съобщи говорител на университетската болница "Салгренска".

Швеция
БГНЕС

Взривът е избухнал рано във вторник сутрин. На местопроизшествието работят полиция и спасителните служби.
По тяхна информация, в болницата с линейки са били откарани пет човека, а други 18 – с автобус. Взривът предизвика пожар, като някои от обитателите скачали от прозорците, за да се спасят от огъня. Три входа, гараж и едно жилище са обхванати от пушек. Засега не е ясно, какво точно се е случило.

Швеция
БГНЕС

Полицията е започнала предварително разследване, но засега не разкрива възможните причини за инцидента. Службите за спешна помощ изключиха експлозията да се дължи на изтичане на газ, но се въздържаха да говорят за причината.

Аня Алмен, която живее в сградата, каза, че е чула суматоха на улицата малко след 5 ч. сутринта - около 15 минути след експлозията.
"Излязох на балкона и бях шокирана. Навсякъде имаше пушек, излизаше от всяко стълбище", сподели Алмен по телефона от близка църква, където е била евакуирана заедно със съседи.
БГНЕС