Взривно устройство избухна близо до гара в град Елизабет, щата Ню Джърси, рано тази сутрин, след като робот за обезвреждане на бомби преряза жица от механизма му, предаде Ройтерс.

На обекта са открити до пет взривни устройства. Няма ранени при взрива, последвал серия от нападения в САЩ през уикенда, включително в Ню Йорк.

Експлозия разтърси Манхатън, най-малко 29 души са ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

На преки от експлозията в Манхатън намериха тенджера, свързана с жици и телефон

Устройството в Елизабет е било скрито в раница, оставена в кофа за смет, намираща се близо до гара и бар, съобщи кметът Крисчън Болуейдж. При изпразването на раницата от нея са се изсипали до пет взривни устройства, добави кметът.

Самоделна бомба избухна край маршрута на маратон в Ню Джърси

След отцепването на района сапьорският отряд е използвал робот, който да прекъсне една от жиците, за да се опита да обезвреди устройството, но е предизвикал експлозия.

"Ако и петте бяха избухнали едновременно по време на някое събитие, човешките жертви щяха да са огромни", подчерта кметът. Според него не е известно дали има специална причина за нападението срещу града, намиращ се на по-малко от 25 км югозападно от Манхатън, или раницата е била изхвърлена с цел избягване на разследването.

Властите се опитват да обезвредят другите устройства, открити в раницата.

Източник: БТА