Взеха имущество за 60 млн. евро от предполагаем мафиот в Италия
Взеха имущество за 60 млн. евро от предполагаем мафиот в Италия / снимка: БГНЕС

Имущество на стойност 60 млн. евро беше иззето от предприемач, подозиран, че има връзки с мафията Ндрагета. Негови три компании са участвали в ремонтни работи по калабрийската магистрала Салерно-Реджо ди Калабрия в област Катанзаро, съобщи полицията, цитирана от АФП.

Имуществото е било иззето заради "обществената опасност" на предприятията в момент, когато предполагаемият мафиот Джузепе Престаникола очаква да бъде изправен пред съд, след като беше задържан през февруари. Съществуват "достатъчни признаци, доказващи близостта му с калабрийски мафиотски структури", заяви пред АФП представител на Дирекция антимафия в Катанзаро, цитиран от БГНЕС. Той уточнява, че предприемачът е участвал в "системата за възлагане и извършване на обществени работи" от мафията на магистралата в Калабрия мегду Салерно и Реджо ди Калабрия.

Общо седем предприятия, 193 недвижими имота – терени, апартаменти и други жилищни постройки, 113 коли и редица банкови сметки, принадлежащи на предполагаеми мафиоти, са били иззети от службите на дирекция „Антимафия” в сътрудничество със съдебните органи.