Публична възпоменателна служба за Лиса Мари Пресли ще се проведе следващия уикенд в „Грейсланд“, прочутото имение на нейния баща Елвис Пресли в Мемфис, предаде АП.

Церемонията ще се състои на предната морава на имението в 9 сутринта на 22 януари, според представител на дъщеря й, актрисата Райли Киоу.
54-годишната Пресли издъхна миналия четвъртък, часове след като беше настанена по спешност в болница с инфаркт.

По-рано беше обявено, че Пресли ще бъде погребана в „Грейсланд“ до сина си Бенджамин Киоу, който почина на 27 години през 2020 г. Елвис и други членове на семейство Пресли също са погребани в имението.

Лиса не живееше в „Грейсланд“, където е родена, но посещаваше Мемфис редовно за честванията на рождения ден на баща й и за годишнините от кончината му. Елвис Пресли бе открит мъртъв в имението си на 16 август 1977 г., когато бе на 42 години. 

Лиса Мари бе единственият наследник на „Елвис Пресли Тръст“, с който съвместно с „Елвис Пресли Ентърпрайзис“ управляваха „Грейсланд“ и други активи, докато тя не продаде мажоритарния си дял през 2005 г. Лиса запази собствеността върху самото имение, обзавеждането му и 13-те акра около него.

Лиса Мари имаше четири деца. Дъщерята Райли Киоу е на 33 години и е актриса. Другите й две момичета са 14-годишните близначки Харпър и Финли Локууд. Майка й Присила е на 77 години.
Христо Кьосев/БТА