Възможно е медиците да се завърнат още тази нощ в България, твърдят западни медии
Възможно е медиците да се завърнат още тази нощ в България, твърдят западни медии / netinfo
Преговорите за съдбата на петте български медицински сестри и палестинския лекар се водиха до късно тази нощ, каза пред АП френският адвокат на медиците Еманюел Алтит.

"Надяваме се, че каквото и да се случи тази нощ - независимо дали г-жа Саркози ще си тръгне сама или с медиците - това посещение ще допринесе за намиране на решение", добави Алтит.

Френски медии съобщиха по-рано, че има вероятност още в понеделник българските медици да отпътуват за Европа със съпругата на френския президент Никола Саркози. Първата дама на Франция и еврокомисарят по външните отношения Бенита Фереро – Валднер са на посещение в Триполи от неделя. Те водиха активни преговори с либийските власти по условията за незабавното освобождаване на българските медици и палестинския лекар с българско гражданство.

Посещението на Бенита Фереро-Валднер и Сесилия Саркози е част от усилията за освобождаването на петте български медицински сестри и палестинския лекар, се казва в официално съобщение на Европейската комисия.

Няма никаква официална информация нито от българска, нито от френска страна, че още тази нощ съпругата на френския президент, заедно с медиците, ще отпътува за София.

DarikNews научи от свои източници, че се извършват приготовления за евентуалното пристигане на медиците в София рано тази сутрин.