33 лъва, спасени от южноамерикански циркове, бяха пуснати в естествен резерват в Южна Африка след дълъг преход със самолет и камиони.

Животните отлетяха в петък от Перу и в събота кацнаха в Йоханесбург след 15-часов полет. В неделя сутринта те пристигнаха с камиони в Емоя, резерват от 500 хектара савана, затворен за публиката, разказва одисеята им АФП.

Върнаха малтретирани циркови лъвове в резерват в Африка (ВИДЕО)
netinfo

Връщат в Африка лъвове, спасени от циркове в Перу и Колумбия

Това е най-голямата операция за транспортиране на живели досега в плен големи котки в историята на неправителствената организация Енимъл Дифендърс Интернешънъл, наречена "Дух на свободата".

Върнаха малтретирани циркови лъвове в резерват в Африка (ВИДЕО)
netinfo

Преживели са истински ад. Гладували са и са били бити. Много от животните са със счупени зъби и имат здравословни проблеми, което прави невъзможно оцеляването им в природата; един е дори почти сляп, друг е загубил едното си око и на повечето от тях ноктите са изрязани. Връщаме ги в рая, мястото откъдето произхождат, заяви президентът на организацията Джен Кримър.

През следващите месеци хабитатът им постепенно ще се разширява; те ще привикнат към новия живот и ще свикнат едни с други, уверена е Кримър.

От докараните 33 лъва, 24 идват от Перу и 9 от Колумбия. Двете страни приеха закони, които забраняват използването на диви животни в цирковете.

Върнаха малтретирани циркови лъвове в резерват в Африка (ВИДЕО)
netinfo

Източник: БГНЕС