Върнаха бившият египетски президент Хосни Мубарак в затвора
Върнаха бившият египетски президент Хосни Мубарак в затвора / снимка: Reuters

Сваленият египетски лидер Хосни Мубарак бе върнат днес в затвора, след като прекара седмици в луксозна военна болница, предаде АП. Това стана след нареждането на главния прокурор, който прецени след заключенията на медицинска комисия, че здравето на 84-годишния бивш президент се е подобрило дотолкова, че по-нататъшна хоспитализация не се налага.

Някои обаче видяха в този ход на Абдел Магид Махмуд опит да се разсеят подозренията, че официални лица, близки до Мубарак, съзнателно преувеличават здравословната му криза, за да му осигурят по-комфортен престой зад решетките.

Зам.-прокурорът и говорител на египетската главна прокуратура Адел ал Сайед заяви, че според медицинска комисия здравето на Мубарак е достатъчно стабилно, поради което не се нуждае от засилена болнична грижа.

Мубарак, който бе осъден на доживотен затвор заради убийството на демонстранти по време на въстанието срещу управлението му, бе преместен от болничното отделение на затвора Тора в болница миналия месец след сърдечна криза, припомня БТА.
Висши офицери и военни източници даваха различна информация за състоянието му, включително, че е в кома и е на животоподдържащи системи.