Звездата на Барселона Лионел Меси
Звездата на Барселона Лионел Меси / БГНЕС
Върховният съд на Испания потвърди присъдата от 21 месеца лишаване от свобода за звездата на Барселона Лионел Меси, заради данъчни измами. Присъдата бе издадена през юли миналата година, но Меси и неговият баща обжалваха решението.

Осъдиха Меси и баща му на 21 месеца затвор

На 24 май тази година то бе потвърдено от Върховния съд, като петкратният носител на Златната топка ще трябва да заплати и глоба в размер на 2,1 милиона евро. Аржентинският национал и баща му обаче няма да лежат в затвора, тъй като първи присъди до 2 години стават условни, според наказателния кодекс в страната, ако не става въпрос за престъпления, свързани с насилие.

Меси плати 5 млн. евро данъци
 

Звездата на Барселона Лионел Меси
БГНЕС

Меси доброволно плати 5 милиона евро на държавата още през август 2013-та година, каквато бе и сумата, за която бе разследван. Това обаче не го спаси от съдебно дело.

Миналата година Меси заяви пред съда, че е доверил финансите си изцяло на баща си и не е знаел как те са управлявани, като дори прокурорите поискаха от съда той да бъде оправдан. Това обаче не се случи, а Върховния съд заяви, че "противоречи на логиката някой, който изкарва големи приходи, да не знае, че трябва да плаща данъци за тях".
БГНЕС