Въоръжени мъже завзеха телевизия Ал Наба в Триполи
Въоръжени мъже завзеха телевизия Ал Наба в Триполи / sxc.hu

Въоръжени мъже щурмуваха и завзеха либийската сателитна телевизия "Ал Наба" в Триполи, близка до властите, които контролират Триполи. Те прекъснаха излъчването и принудиха служителите й да напуснат сградата.

Това съобщиха двама журналисти от телевизията, която е близка до правителството в Триполи. "Група въоръжени мъже - някои от които с униформи, а някои - с цивилни дрехи, щурмуваха офисите ни и събраха служителите в една стая. Там им казаха, че няма какво да правят повече тук", разказаха журналистите.

"Всички програми на тв канала спряха половин час, след като на екрана се появи червена лента с надпис "Спешно", обявяваща, че "синовете и революционерите на Триполи затварят канала на раздора и насаждане на омраза", заплашвайки с преследване онези, които продължат да работят там.

"Изведоха ни от помещенията, взеха контрола и спряха излъчването. Никой от нас не е ранен", каза журналист, пожелал анонимност. По-рано същият канал излъчи изявлението на Халифа ал-Гвел - премиера на правителството в Триполи, което не е признато от международната общност.

Той призова премиера на правителството на националното единство Файез ал-Сарадж да напусне Триполи.

По-рано през деня Сарадж, който е подкрепян от ООН, САЩ и ЕС, пристигна по море от Тунис. Членовете на правителството в Триполи, което не е международно признато, направиха по-рано през деня изявления по "Ал-Наба", осъждащи пристигането на Сарадж в столицата без разрешението на местните власти. Те нарекоха офицерите, които са му съдействали, предатели.

Източник: БГНЕС