Въоръжен мъж с нож нападна хора в Тел Авив, има убит и ранени
Въоръжен мъж с нож нападна хора в Тел Авив, има убит и ранени / БГНЕС, архив

Въоръжен мъж с нож уби американски турист и рани поне 12 души при нападение в южното предградие на израелската столица Тел Авив - Яфо, предадоха Франс прес и ДПА. Много от ранените са в тежко състояние, посочват агенциите.

Нападателят е бил палестинец. Първо е намушкал с нож най-малко трима души в старото пристанище на Яфо. После е започнал да тича по крайбрежен булевард и там е нападнал още хора, преди самият той да бъде обезвреден от силите на реда, посочва ДПА, като цитира полицейски източник.

Франс прес припомня, че нападението става в деня, в който в Израел пристигна американският вицепрезидент Джо Байдън, за да разговаря с израелски представители за мирния процес между израелците и палестинците.

Това е четвъртото нападение срещу израелци за деня, посочват ТАСС и ДПА. По-рано днес двама израелци бяха простреляни в старата част на Ерусалим. Нападателят беше застрелян. Палестинка нападна с нож израелски граничари в Стария град на Ерусалим също днес и беше застреляна, съобщи полицията, цитирана от Франс прес. В град Петах Тиква близо до Тел Авив израелец беше намушкан с нож и полицията подозира, че става дума за терористичен акт.

Източник: БТА