/ iStock/Getty Images
Британската полиция затвори улица в центъра на Лондон близо до официалната резиденция на премиера Борис Джонсън и съобщи, че е арестувала мъж, въоръжен с нож, който влязъл в конфронтация с двама военни полицаи, предаде Ройтерс.

Улица "Уайтхол", на която се намират няколко институции, включително министерствата на финансите, на външните работи и на отбраната, и която води към канцеларията и резиденцията на Джонсън на "Даунинг стрийт", беше отцепена от силите на реда. Полицията съобщи, че е започнала разследване след конфликта, избухнал на параден церемониален площад до сградата на Конната гвардия в Уестминстър.

"Около 08:50 часа (местно време) 29-годишен мъж, въоръжен с нож, влезе в конфронтация с двама полицейски служители от министерството на отбраната. Служителите са използвали електрошок и са задържали мъжа. Няма съобщения за наранявания", се казва в изявление на лондонската полицейска служба.

"Той беше арестуван по подозрение в опит за убийство и притежание на нападателно оръжие и остава под стража в полицейско управление в центъра на Лондон. Не се смята, че е действал по терористични подбуди", добавя полицията.
БТА