/ ThinkStock/Getty Images
Министерството на външните работи на Германия поднесе извиненията си заради шега във връзка с виза, публикувана по-рано на официалния акаунт на ведомството в Тиутър. Публикацията предизвика критиката на потребителите на социалната мрежа, съобщи РИА Новости.

Шегата се появила в акаунта на министерството в рамките на флашмоб с хаштаг #SeduceSomeonein4Words, който предполагал да се напише „съблазнително” съобщение от 4 думи. Краткото съобщение на германското министерство гласяло: „Вашата виза е одобрена” (Your visa got approved).

Студентите с немски език могат да работят в Германия през лятната ваканция

Много от потребителите не харесали шегата. Тя е била подложена на критика основно от хора, които са се сблъсквали по-рано с трудности при получаването на виза. В резултат на реакциите министерството се видяло принудено да изтрие съобщението, което въпреки това събрало голям брой лайкове и репостове.

Отказът на Германия от въглища ще струва над 4 млрд. евро

„Явно шегите невинаги са наша силна страна. Ние премахнахме предишния туит и поднасяме извиненията си на всички, които са били обидени. Знаем, че процесът на получаване на виза е труден и решенията, свързани с нейното получаване, може да повлияят на живота на хората. Нашите колеги се отнасят много сериозно към тези решения”, подчертават от външнополитическото ведомство.
БГНЕС