Вълчев участва във форум на лидерите в образованието
Вълчев участва във форум на лидерите в образованието / netinfo
Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев участва в започналия вчера в Париж двудневен Форум на лидерите в образованието, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Българският министър е участвал вчера в дискусии, ръководени от Маргарет Спелингс - министър на образованието на САЩ, и от Абдул Уахид Хан - помощник-генерален директор на ЮНЕСКО по комуникации и информация. Обсъдени са били нови подходи към висшето образование и предизвикателствата за иновациите и научните изследвания в университетите и колежите, се казва в съобщението.

Даниел Вълчев се е срещнал и с г-жа Спелингс и с еврокомисаря за образованието, обучението, културата и младежта Ян Фигел. Комисарят Фигел още веднъж е поздравил българския министър за успешно проведените държавни зрелостни изпити в България. Вълчев се е срещнал и с български студенти, които участват в световните финали на състезанието Imagine Cup&Wit (Париж, Франция, 3 - 8 юли), пред които е поел ангажимента за популяризиране и насърчаване на бъдещи инициативи на българските участници в това състезание.

Днес лидерите в образованието са обсъдили иновациите в обучението и преподаването на 21-я век; изграждането на институционален капацитет; Е-технологиите - съюзник на планетата.