ВВС: Сръбското правителство на ръба на колапса
ВВС: Сръбското правителство на ръба на колапса / снимка: БГНЕС
Само два дни след победата на Борис Тадич на президентските избори правителството на Сърбия се оказа на ръба на колапса заради спора в управляващата коалиция за това дали Белград трябва да подпише политическото споразумение, предложено от Европейския съюз, предаде ВВС.

Заради кризата в управляващата коалиция не е ясно кога Белград ще отговори на предложението на ЕС за подписване на политическото споразумение още утре, посочва британското радио.

След като председателят на парламента Оливер Дулич насрочи едва за понеделник консултации на председателите на парламентарните групи по искането на Демократическата партия на Сърбия и Нова Сърбия, парламентът спешно да вземе решение по предложеното споразумение, от кабинета на премиера Воислав Кощуница съобщиха, че и той няма да свика за утре заседание на правителството, информира частната новинарска агенция FoNet.

По повод кризата в управляващата коалиция заместник-председателят на Сръбската радикална партия Томислав Николич изрази надеждата, че правителството ще оцелее през следващите няколко месеца, докато се реши въпросът с Косово, пише БГНЕС.