Александър Вучич
Александър Вучич / Gulliver/Getty Images, архив
Сръбският президент Александър Вучич посети военна изложба, организирана в белградския парк Ушче по повод деня на сръбското единство, свободата и националното знаме, съобщава Танюг.

По време на обиколката си Вучич е заявил, че е налице огромна разлика в оборудването на сръбската армия днес и преди десет години. "За това не можехме да мечтаем - хеликоптери Н 145, Ми-35, за МИГ-овете да не говоря", е заявил при обиколката си Вучич, като добавил, че германският канцлер Ангела Меркел е била посрещната от шест МИГ-а: "Седем Миг-а бяха във въздуха само за Меркел. А имаме общо 14, и то МИГ-29, а не 21."

Джилас към Меркел: Вземете Вучич със себе си, след като напускате политиката

Александър Вучич е бил запознат и със сръбския безпилотен дрон, разработен от предприятието Югоимпорт.

"Гражданите могат да се гордеят със своята армия", е заявил Вучич по време на обиколката си.

На въпрос в чий интерес е било и защо е трябвало да се унищожава въоръжение на Сръбската армия, Вучич е заявил: "Някога унищожавахме (зенитно-ракетни комплекси) "Стрела" за 200 долара, но сега имаме няколко хиляди броя. Ние сме военно неутрални, но развиваме нашата армия. Ние сме самостоятелна, независима и сводоболюбива страна, която умее да пази себе си, без да заплашва никого", е подчертал Вучич, цитиран от Танюг.
БТА