/ iStock
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след разговора си с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в Атина, че Сърбия и Северна Македония са „истински приятелски страни“, предаде Танюг.

Премиерите на България и Румъния обсъдиха Шенген на среща в Атина

„Сърбия и Северна Македония са истински приятелски страни. Ако питате мен – братски“,  написа Вучич в Инстаграм профила си.

Той допълни, че между Белград и Скопие няма и не бива да има недоразумения.

 

„Нищо не искаме от нашите братя, единственото, което предлагаме е искрено приятелство“, написа Вучич.

Президентът на Сърбия и премиерът на Северна Македония разговаряха в Атина, където се състоя неформална вечеря, организирана от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

Заедно на Илинден: Пендаровски и Вучич обявиха РСМ и Сърбия за братски народи

На вечерята, дадена от Мицотакис, присъстваха премиерът на България Николай Денков, сръбският президент Александър Вучич, президентът на Молдова Мая Санду, президентът на Черна гора Яков Милатович, премиерът на Румъния Марчел Чолаку, премиерът на Косово Албин Курти, премиерът на Босна и Херцеговина Боряна Крищо, премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и премиерът на Хърватия Андрей Пленкович. ЕС беше представен от Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, а към участниците се присъедини и украинският президент Володимир Зеленски, който пристигна на необявено посещение в Гърция.

На срещата бе приета съвместна декларация, в която се изразява подкрепата за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна пред "лицето на руската агресия".
Симона - Алекс Михалева/БТА