Второ училище се срути в Хаити
Второ училище се срути в Хаити / снимкa: БГНЕС

Училище се срути частично в столицата на Хаити Порт-о-Пренс, ранени са девет души. Това стана по-малко от седмица след срутването на друго училище в предградие на столицата, при което загинаха около 90 души, предадоха световните агенции.

Стотици паникьосани родители и други хора пристигнаха заедно с линейки в училище "Божия милост", където спасители проверяват отломки, търсейки евентуални жертви. Повечето деца били в междучасие в двора на училището в момента на частичното срутване.

Покривът на двуетажната бетонна сграда пропаднал, стените са пропукани и части от тях рухнали. В училището учат стотина деца на възраст между 5 и 12 години.

Преди дни в Порт-о-Пренс се срути училище. При трагичния инцидент загинаха 93 деца. Около 150 пострадали деца бяха откарани в болница, а сведенията за броя на децата и учителите, намирали се в сградата при срутването, варират от 500 до 700. Много от жертвите остават затрупани под развалините. Камерите откриват тела под отломките, но не може да бъдат извадени, защото останките са прекалено тежки.