/ iStock/Getty Images
23 са потвърдените случаи на коронавируса в Белгия
Белгийските власти потвърждават до днес 23 случая на носители на новия коронавирус в страната, съобщиха местни медии. Допълва се, че е установен втори служител на институциите на ЕС, преносител на заразата.

Уточнява се, че това е служител на Съвета на ЕС, който се е заразил на място в Белгия от свой колега. Говорител на Европейската комисия вчера потвърди за първия случай на заразен в институциите - служител на Европейската агенция по отбрана, завърнал се наскоро от Италия.

Калифорния въведе извънредно положение заради разпространението на коронавируса

Белгийските медии днес предупреждават, че в интернет се разпространяват фалшиви "новини" за настъплението на вируса. Медиите призовават хората да обръщат внимание дали"статията", на която са попаднали, представлява снимка на текст, или действително се отваря с хиперлинк към сайта на медията, за която се твърди, че я разпространява. Дадени са напътствия как действителното съществуване на някакво заглавие може да бъде проверено в Гугъл, дори когато материалът е бил изтрит от редакцията.

Миналата година в Белгия бяха засечени няколко случая, в които се разпространяваха лъжи от името на редакциите на най-големите национални медии. В един от случаите се твърдеше за взрив в белгийска ядрена централа.
БТА