/ Guliver/Getty Images
Всички 19 деца, които бяха убити при стрелбата в американското училище в Увалде, Тексас са били в четвърти клас. Това съобщиха американски медии. Загиналите двама възрастни са техните учители.

10-годишният Хавиер Лопес е първата идентифицирана жертва, съобщиха близки на момченцето пред ABC.

 

19 деца и двама възрастни загинаха при масова стрелба в училище в САЩ

Малко по-късно бащата на Амери Джо Гарсия, 10-годишна ученичка в основното училище в Увалде, също сподели, че дъщеря му е сред жертвите. "Моята малка любов вече лети с ангелите над нас. Моля ви, прегърнете семейството си и им кажете, че ги обичате, защото нито един миг още с тях не ви е гарантиран. Обичам те, Амери Джо. Бди над малкото си братче заради мен", написа съкрушеният родител.

Съученици на Амери Джо разказали, че момиченцето е застреляно докато се опитвало да се обади за помощ на спешния телефон 911.

 
Идентифицирана е и застреляната учителка. Ева Миралес е била учителка на 4-ти клас.
 
"Всички ще умрете сега", заявил на децата 18-годишният Салвадор Рамос, преди да открие огън в класната стая. Преди това той застрелял и собствената си баба.
 

Тексас стрелба
Guliver/Getty Images


Смъртоносните нападения в училищата в САЩ през годините (ОБЗОР)

Междувременно медицински центрове в Тексас призоваваха за кръводаряване, за да окажат помощ на ранените при стрелбата. Погребалните домове в района на началното училище, в което снощи бяха убити 19 деца и двама възрастни, са предложили да покрият разходите за погребенията.

 „Ние се борихме като общност и ще се съберем заедно сега в момент на нужда“, гласи публикация на страницата на един от погребалните домове във Facebook.