Все още издирват останките на самолета в Камерун
Все още издирват останките на самолета в Камерун / netinfo

Все още не е намерен самолетът Боинг-737 на кенийските авиолинии, който в събота се разби в Камерун. Това съобщи камерунското държавно радио, като опроверга информацията от по-рано, че останките на самолета на "Кения еъруейз" най-сетне се намерени.

„Разпространихме информацията, че самолетът е открит, но засега не разполагаме с достатъчно елементи, за да я потвърдим, за да бъдем сигурни, че самолетът е намерен", уточни радио Яунде, цитирано от Ройтерс.

Представител на авиокомпанията също заяви, че засега не разполага с точна информация. В района на катастрофата работят камерунски спасители, кенийски специалисти и представители на Боинг.

Търсенето се осъществява от въздуха, с помощта на самолети и хеликоптери, но издирването протича в сложни условия - проливен дъжд и непроходима тропическа гора.

В разбилия се в южната част на Камерун самолет на "Кения еъруейз" са пътували 114 души. Най-малко 79 от тях са били африканци, 21 азиатци, седем европейци, един американец и шестима с неизяснена националност, съобщи авиокомпанията, цитирана от Франс прес.