BMW
BMW / iStock/Getty Images
Китайската компания Волво карс (Volvo Cars) обяви, че през следващите месеци ще приключи с преоборудването на над 50 хиляди дизелови автомобила с цел да се намали рискът от пожар в двигателя, предаде ДПА.

През юли компанията оповести, че за някои от компонентите в двигателя има риск от стопяване, което в най-лошия случай може да доведе до възпламеняването му. Решението е да се инсталира нов софтуер и нова охладителна система, които решават проблема. От октомври потребителите са уведомявани за необходимото модернизиране, каза говорителят на компанията Щефан Елфстрьом за ДПА.
По думите му обновяването обхваща 54 хиляди автомобила в Германия и 86 хиляди в Швеция от модели с четирицилиндрови дизелови двигатели, произведени в периода 2014-2019 г.

Стокхолмският всекидневник "Дагенс нюхетер" съобщи, че германският автомобилостроител Бе Ем Ве (BMW) ще модернизира по подобни причини около 12 900 дизелови коли, продадени в Швеция.

В четвъртък от германския концерн съобщиха, че ще преоборудват 232 хиляди дизелови автомобила, включително 113 хиляди в Германия, поради потенциален риск от пожар.
През 2010 г. китайският Чжъцзян Джийли холдинг груп (Zhejiang Geely Holding Group) купи Волво карс от американската компания Форд (Ford).
БТА