Договорът за добросъседство с България е в основата на всички проблеми, смятат от ВМРО-ДПМНЕ
Договорът за добросъседство и приятелство с България е в основата на всички проблеми и затова е необходим референдум и мобилизация на хората срещу него. Не може Македония само да поема задължения, а България да поставя условия. Това твърди в свое изявление опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ.

„Договорът с България, подписан от Заев и продължен от Ковачевски, е отровно дърво, което ражда отровни плодове и какви са последиците от такова споразумение виждаме днес. Този договор с България е в основата на отрицанието на македонския език, идентичност и история“, се казва в изявлението.

След повече от 2 г.: Северна Македония ще има посланик в България

Според опозицията, изследвания показват, че над 60% от македонците биха подкрепили референдума. Тя призовава заедно с референдума, да се върви и към предсрочни парламентарни и президентски избори.

Малко по-рано днес партия Левица обяви официално, че ще даде парламентарна и партийна подкрепа за провеждането на референдума.

Днес се очаква председателят на парламента Талат Джафери да даде своя отговор за стартиране на инициативата за провеждане на референдум против Договора за добросъседство с България.
БГНЕС