Властите в Хамбург предприемат мерки срещу наши просяци
Властите в Хамбург предприемат мерки срещу наши просяци / netinfo

Ръководителят на общинската администрация в германския град Хамбург Маркус Шрайбер обяви, че до края на седмицата властите ще предприемат строги мерки срещу просещите в центъра на града, предаде електронното издание на вестник “Ди Велт”.

По думите на градоначалника през изминалата седмица в центъра на пристанищния град са били забелязани просяци от Източна Европа и по-специално от Словакия и България, които използвали животни, за да предизвикат състрадание в преминаващите покрай тях благосъстоятелни граждани.

Маркус Шрайбер, който е член на Германската социалдемократическа партия /ГСДП/ заяви, че смята да предприеме изключително строги мерки срещу забелязаните още миналата година в центъра на града просяци-инвалиди от България. Просията в Хамбург не е забранена, при условие че се касае за изключителни нужди на просещите, което според закона за предвижване не се отнася за граждани на България и Словакия.

Рестриктивните мерки предвиждат още възможността за конфискация на парите придобити чрез просия. След налагането на строги глоби и конфискуването на придобитото чрез просия се е оказало, че забелязаните преди време в Хамбург българи не са се завърнали повече в града. Предприемането на подобни мерки срещу просията, извършвана с “търговска цел” е според Шрайбер в интерес и на останалата част от безимотните, които по думите му се намират в отчайващо положение.