Най-малко 9 са жертвите при катастрофата на турски високоскоростен влак в Анкара. Повече от 45 са ранени, като трима от тях са в тежко положение. Инцидентът е станал в 6.30 ч. тази сутрин. Бърз влак, пътувал от Анкара за провинция Коня, е дерайлирал, след като се е ударил с маневриращ локомотив, съобщиха властите.
Влаковата катастрофа в Анкара е станала, след като високоскоростният влак се е ударил в локомотив, извършващ инспекция на релсите. Това заяви пред репортери на мястото на катастрофата губернаторът на Анкара Васип Шахин, предаде Ройтерс.
 
8 юли: Загинали и ранени при тежка влакова катастрофа в Турция

Злополуката е станала в 6.30 ч. местно време, когато скоростният влак потеглял от столицата Анкара към централната провинция Коня.
 
По-рано бе съобщено, че скоростният влак се е сблъскал с крайградски влак, а първата информация по турски медии бе за удар в пешеходен надлез на гара Маршндиз в района Енимахале.

Местни телевизии разпространиха кадри, на които се вижда как вагоните са заклещени под огънатите метални отломки от надлеза.
 


По данни на българското посолство в Анкара към момента няма данни за пострадали български граждани при железопътната катастрофа тази сутрин в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).
БТА