/ Guliver/Getty Images
Няколко вагона-цистерни с етанол се подпалиха днес преди разсъмване в северозападната част на щата Айова след дерайлирането на товарен влак, предаде АП.
 
Произшествието стана около 1 часа сутринта местно време (7 часа сутринта по Гринуич) на около 257 км от щатската столица град Де Мойн, съобщи шерифската служба на Пало Алто. Двама членове на екипажа на влака са се спасили без травми. Живеещите наблизо са били помолени да напуснат района.




Директорът на отдела на област Пало Алто за борба с извънредните ситуации Марк Хънфелд заяви, че са дерайлирали 27 от общо 101 вагона. В 7 часа сутринта местно време (13 часа по Гринуич) все още са горели осем вагона, съобщи шерифската служба. Служителите на железницата обаче са успели да откачат останалите 74 вагона и да ги изтеглят от мястото на катастрофата.

Влак дерайлира в САЩ, има ранени (СНИМКИ)

Саша Форсен, говорителка на Грийн плейнс в Небраска, потвърди, че цистерните са били напълнени с етанол в завод на компанията в Айова, но отказа да съобщи накъде са пътували.

Говорител на националната служба за сигурност на транспорта заяви, че днес следователите ще пристигнат на мястото на катастрофата, за да изяснят причините.
БТА