Влак с гориво се взриви в околностите на град Гори, няма жертви
Влак с гориво се взриви в околностите на град Гори, няма жертви / БГНЕС
След мощна експлозия край село Скра, на 5 км западно от грузинския град Гори, се запалиха три вагона с петрол от влакова композиция, пътувала по близката магистрала. Това съобщиха в пряк ефир грузински телевизии, предаде ИТАР-ТАСС.

По предварителни данни жертви няма. Машинистът успял да откачи от влака горящите цистерни с петрол. Няма опасност пламъците да засегнат селските къщи. На местопроизшествието са изпратени пожарникари и екипи от органите на реда, добавя руската агенция. Влакът се е натъкнал на мина, съобщи по-рано Франс прес, цитирайки говорителя на грузинското вътрешно министерство Шота Утиашвили.

Експлозията избухна на главната железопътна линия, свързваща Източна и Западна Грузия и важен маршрут за износ на азербайджански петрол за европейските пазари. Линията минава през столицата Тбилиси и после се разделя на три - към черноморските пристанища Поти и Батуми и на югозапад към турската граница. Според първоначалната информация, линията е била минирана, заяви тази сутрин пред Ройтерс Утиашвили. Няма независимо потвърждение на информацията, отбеляза агенцията. Не е ясен и размерът на щетите.

Според ИТАР-ТАСС пожарът вече е логализиран и движението по железопътната линия е частично възстановено. /БТА/