/ iStock/Getty Images
Великобритания все още вярва, че може да договори търговска сделка по Брекзит с ЕС следващия месец, обявиха от Даунинг стрийт на фона на подновяващите се преговори в Брюксел.

Пристигащите от Европа новини обаче показват, че проблемите не намаляват, а се увеличават.

Говорител на премиера Борис Джонсън заяви, че британските преговарящи ще продължават да „запушват пролуките“, както се изрази, на започващия седми кръг на преговори в Брюксел.Както е известно, Лондон изключи удължаване на изтичащия в края на годината „преходен период“, за да бъде постигнато споразумение.
Главният европейски преговарящ Мишел Барние и британският му колега Дейвид Фрост имаха работна вечеря, като същинските преговори започват днес, а за резултата от тях ще научим в петък.

От ЕС настояват сделка да бъде постигната най-късно до октомври, така че да има време за ратифицирането ѝ до края на „преходния период“.
„Файненшъл таймс“ обаче пише, че снощи към добре познатите проблеми с условията за открита и лоялна конкуренция и риболова в британски води се е появил още един „препъни камък“ – бъдещето на тежкотоварния превоз.

Вестникът твърди, че Брюксел е отхвърлил искането на британските превозвачи да се ползват след Брекзит от почти същите права, които им дава сегашното членство в общия пазар.
БНТ