Вампир-канибал убил дъщеря си в Папуа-Нова Гвинея
Вампир-канибал убил дъщеря си в Папуа-Нова Гвинея / sxc.hu

В Папуа-Нова Гвинея е арестуван мъж, който убил тригодишната си дъщеря с ухапвания по врата, впоследствие пил от кръвта й и ял от тялото й, съобщава БГНЕС, като цитира вестник "Пост Куриер".

Полицаите били извикани в селище близо до град Лае. Местният общински съветник Джон Кени е сред първите пристигнали на мястото на престъплението. Според неговия разказ майката и дъщеря й отишли да посетят бащата. В един момент той грабнал момиченцето и го завлякъл в близкия храсталак. Две момчета, които се катерели по кокосова палма наблизо, станали свидетели на престъплението и побягнали ужасени. "Той се хилел смразяващо в лицата на момчетата и продължавал да яде от тялото на детето и да пие кръвта му", цитира вестникът думите на Кени. Впоследствие извършителят е арестуван.

Черната магия, окултни обичаи и канибализмът са широко разпространени в Папуа-Нова Гвинея. Миналата година бяха арестувани десетки членове на канибалски култ, които бяха обвинени, че са убили седем мъже, изяли са мозъците им и са варили супа от пенисите им. През 2011 година беше задържан мъж, докато къса със зъби месо от тялото на новородения си пищящ син, което било част от магьоснически ритуал.