В. Индипендънт: Потокът от имигранти не се случи
В. Индипендънт: Потокът от имигранти не се случи / netinfo

Потокът от имигранти от Румъния и България не се материализира - под това заглавие британският в. "Индипендънт" днес помества репортаж от лондонското летище "Хийтроу".

Камерите бяха приготвени. Репортерите стояха в очакване на авангарда на най-новото източноевропейско нашествие във Великобритания. Единственото липсващо нещо бяха мигрантите, отбелязва вестникът.

Пристигащите на терминал едно полети от Букурещ докарваха посетители от Азия и оклюмали журналисти, които бяха изпратени в румънската столица, за да хроникират очаквания поток от имигранти, пише Индипентънт.

Вестникът цитира фотограф от вестник, който заявил: "Това си беше пълна загуба на време. Никой не искаше да лети. Ние дори им предлагахме да им помогнем да си купят билети".

Бавният старт на очакваната вълна от 180 хиляди румънци и българи бе приветстван от някои като доказателство, че емигрантският поток ще се окаже струйка, пише вестникът.

"Индипентънт" отбелязва, че високите цени на самолетните билети от България и Румъния до Великобритания, както и посрещането на православна Коледа тази седмица са принудили мнозина от хората, планиращи да отидат във Великобритания, да отложат пътуването за най-рано средата на януари.