В САЩ прекратиха издирването на изчезналия капитан на потъналия кораб Баунти
В САЩ прекратиха издирването на изчезналия капитан на потъналия кораб Баунти / снимка: Reuters, архив

Бреговата охрана на САЩ обяви, че слага край на издирването на изчезналия капитан на кораба "Баунти", който потъна в понеделник край бреговете на щата Северна Каролина при преминаването на бурята Санди, предаде Франс прес.

63-годишният Робин Уолбридж, капитан на репликата на историческия тримачтов кораб "Баунти", е в неизвестност от понеделник сутринта.

В момента на корабокрушението на борда на кораба е имало 16 души екипаж. 14 от тях бяха спасени с хеликоптер. 42-годишната Клодин Крисчън, бе открита в безсъзнание в понеделник вечерта и почина в болница, предава БТА.

Според канадската телевизия Си Би Си Клодин Крисчън е била потомка на Флечър Крисчън, който поема контрола на оригиналния кораб "Баунти" по време на прочутия бунт през 1789 г. 55-метровият "Баунти" бе построен за снимките на филма "Бунтът на Баунти" от 1962 г. с Марлон Брандо, в който се описва известният бунт на борда на британския кораб в Таити през 1789 г.

Впоследствие корабът е използван в десетки телевизионни сериали и редица документални и игрални филми, сред които "Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца" с Джони Деп.