/ ThinkStock/Getty Images
В Китай бе екзекутиран мъж, извършил нападение с нож в детска градина, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия. Престъпленията, свързани с насилие, са рядкост в страната, но през последните години бяха извършени поредица от атаки с ножове и брадви, много от тях срещу деца, отбелязва агенцията.

През януари миналата година Цин Пънан извършил нападение с кухненски нож в детска градина, за да си отмъсти, че животът му не потръгнал, и заради спор със свой съсед. При атаката били ранени 12 деца.

Екзекутираха убиеца на 9 деца в Китай

Съд в Пинсян, в южния автономен район Гуанси-Чжуан, осъдил Цин на смърт. Присъдата била изпълнена в петък, след като била потвърдена от Върховния народен съд.

Въпреки опитите да се намали броят на екзекуциите в Китай, страната остава на първо място в света по изпълнени смъртни присъди, според данни на правозащитни организации, отбелязва Ройтерс.

Мъж рани с нож 11 деца в китайска детска градина

Миналия месец член на Върховния народен съд защити смъртното наказание, като заяви, че Китай не може да се откаже от него, за да не разгневи обществеността, която с голямо мнозинство подкрепя неговото прилагане.
БТА