/ iStock/Getty Images
От четвъртък в Италия започват тестове за лечение на коронавирус COVID-19 с препарата "тоцилизумаб", използван при ревматоиден артрит, заяви Никола Магрини, ръководител на националната агенция за лекарства, цитиран от РИА Новости.

По-рано тоцилизумаб е показал ефективност в болниците в Неапол и Модена. Той принадлежи към групата на имуносупресорите, използвани при лечението на ревматични заболявания на ставите.

Броят на починалите в Италия от COVID-19 надхвърли 2500

„В четвъртък ще започнат експерименти с тоцилизумаб. Предварителните проучвания показват обнадеждаващи резултати“, казва Магрини. Според него в тестовете ще участват около 330 пациенти.

За лечение на коронавирусната инфекция италианските лекари прилагат антивирусни лекарства, използвани при СПИН. Във вторник местните медии съобщиха за възстановяването на 79-годишен пациент, лекуван с Ремдезивир, препарат, който показва положителни резултати срещу ебола.

Фон дер Лайен: До есента може да имаме ваксина срещу коронавируса


Според официални данни, публикувани в понеделник от ръководителя на службата за гражданска защита Анджело Борели, понастоящем на Апенините са регистрирани 31,5 хиляди случая на зараза с новия тип вирус, 2 941 души са се възстановили, а броят на жертвите е достигнал 2 503. 
 
БГНЕС