/ iStock/Getty Images
На 7 май в Букурещ започва тридневен ваксинационен маратон, по време на който 50 ваксинационни пункта ще работят нон-стоп, а шест автобусни линии ще се движат и през нощта, съобщава телевизия Диджи24.

Всички желаещи да се имунизират ще могат да направят това без предварително записване, уточни кметът Никушор Дан.

"Всеки, който иска да се имунизира с ваксина срещу COVID-19, може да направи това без никакво записване, от петък в 16.00 часа до понеделник в 8.00 часа", написа той във Фейсбук.

Никушор Дан уточни, че 50 ваксинационни пункта ще работят денонощно на две места в столицата - в Националната библиотека и в Палатната зала. Събитието се организира в сътрудничество с Университета по медицина и фармацевтика "Карол Давила", уточни кметът.

Шест автобусни линии ще работят и през нощта, за да улеснят придвижването на столичаните до ваксинационните пунктове и обратно.

Около 1200 доброволци - 260 лекари, 300 медицински сестри, 135 лекари-стажанти и 500 студенти - ще участват във ваксинационния маратон в Букурещ.

"Осигуряваме ваксинация по 24 часа в денонощието в трите дни, с малки технически паузи за почистване, на две места - в Палатната зала, където има 40 кабинета, и в Националната библиотека, където има 10 кабинета", уточни ректорът на Университета по медицина и фармацевтика "Карол Давила" Виорел Жинга.
БТА