В Атлантик сити отменят забраната за пушене
В Атлантик сити отменят забраната за пушене / снимкa: Sofia Photo Agency
Само две седмици след въвеждането на забрана за пушене в казината в Атлантик сити, Джорджия, тя бе временно отменена, информира „Асошиейтед прес“.

Атлантик сити е един от най-известните градове на хазарта заедно с Лас Вегас и Рино. Собствениците на казина организираха протести, за да принудят градския съвет да отмени забраната, тъй като тя определено вреди на бизнеса им. Съвсем очевидно е, че доста от клиентите ще престанат да посещават хазартните заведения и свързаните с тях барове и ресторанти.

Любопитното е, че по време на протестите, в които са взели участие именно служители на казината, мненията са били разделени на две. Докато едната половина скандирала „Спасете работата ни!“, другата крещяла „Спасете живота ни!“, отбелязва БГНЕС.

На фона на тази поляризация изглеждат съвсем логични и оспорваните дебати в общинския съвет – отмяната на забраната е била гласувана с пет гласа „за“ и четири „против“. На 16 ноември 11-те казина в Атлантик сити ще се върнат към статуквото отпреди забраната, според което пушенето ще бъде разрешено на 25 процента от територията на казината. Отмяната на забраната обаче ще бъде валидна само една година. След изтичането на тази година няма да има вече прошка – пушенето ще бъде абсолютно забранено във всички игрални домове в града.